Accessibilitat

BCD, Barcelona Centre de Disseny ha desenvolupat el seu web amb un disseny accessible amb l'objectiu de garantir l'accés de tothom a la societat de la informació i el coneixement. És per això que usa tecnologies estàndard establertes pel W3C (World Wide Web Consorcium) i segueix les directrius de la WAI (Web Accessibility Iniciative) en el seu nivell AA, definit per l'exclusió en les pàgines de qualsevol element o tecnologia que impedeixi l'ús de serveis i continguts del web a determinats col·lectius, o que els ho faci tan dificultós que n'impedeixi l'accés.

BCD desitja que totes aquelles persones amb alguna disminució física o sensorial disposin d'una eina eminentment pràctica i útil que promogui i garanteixi, en les condicions tecnològiques actuals, la igualtat en l'accés i la gestió de la informació disponible en línia.

Per assegurar aquest accés s'han comprovat totes les pàgines i s'han seguit les recomanacions de la WAI. Tot i això, si hi trobeu algun problema d'accessibilitat o ens voleu fer algun comentari o suggeriment sobre aquesta matèria, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Ajudes per accedir al contingut

Mida del text
El disseny accessible permet que l'usuari/ària pugui ajustar les fonts a la mida que li convé. Aquesta acció es pot dur a terme de diferents maneres segons el navegador web que s'utilitzi. En la taula següent es mostra l'acció de menú on es troba aquesta funcionalitat:

Com modificar el text

Navegador
Acció de menú
Firefox
Visualitza > Mida del text > Augmenta / Redueix
Internet Explorer
Visualitza > Mida del text > Més gran
Internet Explore Mobile
Ver > Zoom > Más grande
Konqueror
Visualitza > Augmenta la font / Minva la font
Opera
Visualitza > Zoom > %
Safari
View > Make text bigger


Disseny visual

El disseny accessible té en compte que el disseny visual es pugui desactivar i es pugui accedir al contingut en format d'una sola columna amb lletres negres sobre fons blanc (segons la configuració per defecte de la majoria de navegadors gràfics). D'altra banda, també hi ha navegadors web que permeten seleccionar un full d'estil personal, per adaptar la presentació a les necessitats de l'usuari/ària. En la taula següent es mostra l'acció de menú on es troba aquesta funcionalitat:

Com desactivar el disseny

Navegador
Acció de menú
Firefox Visualitza > Estil de pàgina > Sense estil
Konqueror S'ha de modificar la configuració de l'aplicació
Opera Visualitza > Estil > Mode autor