Postgrau en Gestió del Disseny

La UPC School i BCD llancen el sitè Postgrau en Design Management, un recurs formatiu que pretén potenciar la figura del design manager - o gestor de disseny - en el sí de les empreses i consolidar Barcelona com a un dels principals centres formatius en disseny a nivell internacional.

La setena edició d'aquest postgrau començarà al mes d'octubre de 2017 com a part de l'oferta formativa de la UPC School. Després de la demanda experimentada en les anteriors edicions del postgrau, aquest nou postgrau es presenta com a una nova oportunitat per a tothom qui vulgui orientar el seu perfil professional cap a una figura cada vegada més sol·licitada per les empreses, el gestor de disseny o design manager.

Aquest recurs formatiu s'adreça a empreses i professionals que actualment estiguin exercint com a design managers, consultors en design management i/o innovació i responsables de disseny de qualsevol organització, amb l'objectiu de proporcionar els coneixements teòrics i pràctics, tècniques i eines per a ajudar a desenvolupar les seves competències i habilitats per a gestionar correctament el disseny i a treure'n el màxim rendiment.

En acabar el Postgrau en Gestió del Disseny, els futurs design managers han de ser capaços de desenvolupar, organitzar, planificar i controlar els recursos de disseny d'una organització amb la finalitat d'aconseguir productes, serveis, comunicacions i entorns eficaços, centrats en l'usuari i d'acord amb els objectius empresarials, tot optimitzant els recursos que es dediquen al disseny.

Design manager: professió de futur

La consolidació del disseny com a un actiu determinant per a les organitzacions i el seu progressiu reconeixement com a factor clau d'innovació i competitivitat fa que cada vegada més empreses estiguin sensibilitzades amb la necessitat de gestionar els recursos humans, tècnics materials i econòmics que es destinen al disseny per tal de posicionar-se en el mercat, augmentar la rendibilitat i fidelitzar a clients i usuaris.

En aquest context, la gestió del disseny i la figura del design manager, o gestor de disseny, són imprescindibles per assegurar una correcta planificació, organització, desenvolupament i control dels recursos que una empresa dedica al disseny, per tal d'aconseguir productes, comunicacions i entorns eficaços, centrats en l'usuari i coherents amb els seus objectius.

Aquest, entre d'altres, és un dels objectius del Postgrau en Gestió del Disseny, que en aquesta nova edició torna a comptar amb un ampli ventall de formadors i professionals de renom provinents de diversos sectors de l'àmbit públic i privat. Aquest postgrau pretén oficialitzar una figura que ja funciona a companyies i institucions d'àmbit internacional, però que fins ara no comptava amb una formació específica i de referència al nostre país.

Més informació i inscripcions