Activitats anteriors

 • CICLE DE PI: PROPIETAT INTEL·LECTUAL A CHINA: COM EVITAR LES FALSIFICACIONS? CANVIS LEGISLATIUS I PROTECCIÓ ADUANERA

  Dos experts en matèria de Protecció Industrial i Intel·lectual, un local i un altre xinès, compartiran amb els participants els aspectes relacionats amb la protecció de productes i dissenys contra la falsificació a la Xina i com està previst que es donin canvis rellevants en la llegislació i com aquests podrien afectar. 

 • INSIDE..FICEPS S3

  Ficeps S3 acull una nova jornada dins el cicle INSIDE.. una iniciativa que neix amb l'objetiu de difondre i connectar coneixement entre els membres del Clúster Disseny.
  En aquest cas, l'empresa cobrirà les seves portes per compartir el seu coneixement entorn a la fabricació aditiva. 

 • SESSIÓ D'IMMERSIÓ ESTRATÈGICA DEL CLÚSTER DISSENY

  Es tracta d'una jornada destinada a reflexionar estratègicament sobre els reptes de futur del sector, compartir casos d'èxit inspiradors, generar sinergies entre els participants i propiciar la identificació de negoci per als membres i de projectes estratègics per al clúster.
  Constarà d'una sessió plenària matinal per conèixer i entendre els canvis de paradigma que haurà d’afrontar el sector en els propers anys, marcats per un context de gran incertesa. 

 • INSPIRED IN BARCELONA: ACCIÓ COMERCIAL D'EMPRESES DEL CLÚSTER A LA LONDON DESIGN FAIR 2019

  Organització de la participació de 6 empreses editores, fabricants i/o distribuidores de producte amb marcat component disseny, una galeria i un estudi d'interiorisme, tots ells membres del Clúster Disseny, en l'acció internacional a Londres, en el marc de la London Design Fair, principal esdeveniment comercial del London Design Festival.
  Barcelona serà International Design Week Partner i agruparà a les empreses participants sota la marca INSPIRED IN BARCELONA. 

 • CICLE DE PI: TALLER D'ENTREVISTES PERSONALITZADES PER A RESOLUCIÓ DE DUBTES

  A la sessió membres del clúster podran entrevistar-se amb experts en Propietat Intel·lectual i Industrial per realitzar-los consultes específiques en relació a aquesta matèria.

 • CICLE DE JORNADES INNOVACIÓ I CLÚSTERS: EINES I INSTRUMENTS PER ALS RESPONSABLES DE R+D+I

  El Cicle de Jornades Innovació i Clústers té un doble objectiu: per una banda presentar diferents casos d’èxit i d’instruments que els permetin a les empreses conèixer de primera mà com millorar la seva gestió de la R+D+i i per l’altre formar als seus responsables en aspectes com la propietat intel·lectual, patents, l’ecosistema de recerca català, potencials línies de finançament o la comunicació de propostes i projectes.

  En aquesta segona jornada representants de diverses institucions presentaran els seus programes i línies d'ajut al desenvolupament d'I+D+i. Diverses empreses dels clusters organitzadors compartiran amb els assistents les seves experiències en l'impuls de projectes de la mà d'aquests instruments de suport.

 • CONNECTING ADVANCED MATERIALS & DESIGN: WELLBEING - A TREND LEADING TO NEW BUSINESS OPPORTUNITIES

  Jornada interclúster impulsada entre Clúster Disseny i el Cluster de Materials Avançats de Catalunya (ClústerMAV) que té per objectiu principal conèixer i apropar la tendència vinculada al benestar a les empreses d'ambdós clusters. Integrar aquesta tendència oferirà als participants identificar noves necessitats d'usuaris, i per tant, noves oportunitats de generar negoci en torn a productes o serveis enfocats. 

  A la jornada una experta donarà tots els detalls sobre la tendència "Wellbeing", es mostraran eines útils per a la diferenciació en el segment del benestar i també s'exposaran casos d'empreses que s'han posicionat en el negoci del benestar. 

 • BARCELONA DESIGN WEEK 2019: BARCELONA DESIGN SUMMIT

  Bloc de conferències organitzat pel Barcelona Centre de Disseny al qual els membres del clúster podran accedir de forma gratuïta.
  La sessió és un punt de trobada imprescindible entre el sector empresarial i el del disseny. En línia amb el principal eix de la Barcelona Design Week, "transitions" i sota el lema “Replantejant el benestar”, aquest summit pretèn evidenciar com el disseny pot contribuir a generar innovació centrada en la societat.

 • CICLE DE JORNADES INNOVACIÓ I CLÚSTERS: LA IMPORTÀNCIA DE LA PROPIETAT INTEL·LECTUAL I INDUSTRIAL EN EL PROCÉS DE R+D

  El Cicle de Jornades Innovació i Clústers té un doble objectiu: per una banda presentar diferents casos d’èxit i d’instruments que els permetin a les empreses conèixer de primera mà com millorar la seva gestió de la R+D+i i per l’altre formar als seus responsables en aspectes com la propietat intel·lectual, patents, l’ecosistema de recerca català, potencials línies de finançament o la comunicació de propostes i projectes.

  En aquesta jornada hi participaran experts en l'àmbit de la PII i també diverses empreses que pertanyen als 12 clusters coorganitzadors, els quals compartiran amb els assistents les seves experiències en la gestió de la PII en el procès de R+D.

 • CONNECTING ADVANCED MATERIALS & DESIGN: FROM TECHNOLOGIES TO NEW APPLICATIONS

  Des del Clúster Disseny i el Cluster de Materials Avançats de Catalunya (ClústerMAV) impulsem conjuntament el proper 25 de abril una jornada amb l’objectiu principal de conèixer i aplicar una metodologia d’innovació que permetrà als participants, partint del coneixement de 4 tecnologies presents al mercat i vinculades als materials innovadors, i que seran presentats per 4 empreses de ClústerMAV, trobar-ne nous usos i aplicacions a les mateixes.
  Al taller, dissenyadors i responsables de producte, disseny o innovació d'empreses productores, treballaran de forma agupada i guiada per conèixer a fons les propietats d'aquestes 4 tecnologies innovadores i implementaran una metodologia amb la qual duran a terme pluja d'idees (brainstorming) i implementaran tècniques de descontextualització de tecnologis que els permetrà identificar potencials aplicacions derivades, nous dissenys, usos, etc
  La jornada serà duta a terme en clau codi obert (open source), durant la qual els participants compartiran de forma voluntària coneixements i idees.

 • CICLE DE PI: ACTUALITZACIÓ I FITES EN MATÈRIA DE PII DE 2018 I AVANÇAMENT DE 2019

  a la jornada es compartirà amb els assistents quins són els canvis i fites que en matèria de Protecció Intel·lectual i Industrial s'han donat durant 2018 i quines són les actualitzacions previstes de cara a 2019.

 • EL CLÚSTER DISSENY PARTICIPA A LA MILANO DESIGN WEEK 2019

  Warm, Diverse, Open, Emotional són els quatre axiomes de l'exposició “Inspired in Barcelona: Mediterranean Design”, que submergirà al públic internacional en els ritmes i els colors d'una ciutat rica de contrastos, de passió, talent i compromís. A l'interior d'un prestigiós edifici històric, es podrà veure un fragment de l'estil de vida de la capital mediterrània per la qual cada cosa pren forma a partir de la relació indissoluble amb el mar i amb els elements més característics del seu clima. En primer lloc el disseny, capaç d'expressar l'ànima autèntica de Barcelona a través d'un perfecte equilibri entre tradició i innovació, obertura i reiteració de valors profundament arrelats, concreció i originalitat. I és precisament aquesta capacitat de proposar una conjunció ambiciosa i emocional d'experiències, la protagonista de la instal·lació, dissenyada en ocasió del Fuoriasalone 2019 per Emiliana Design Studio i promoguda per Catalonia Trade & Investment i l'Ajuntament de Barcelona, organitzada per BCD Barcelona Centre de Disseny i a la qual hi serà representada una rellevant mostra d'empreses del Clúster Disseny.

 • CONNECTING ADVANCED MATERIALS & DESIGN: FROM MATERIAL TO NEW APPLICATIONS

  Des del Clúster Disseny i el Cluster de Materials Avançats de Catalunya (ClústerMAV) impulsem conjuntament el proper 19 de març una jornada amb l’objectiu principal de conèixer i aplicar una metodologia d’innovació que permetrà als participants, partint del coneixement de 4 materials innovadors presents al mercat i que seran presentats per 4 empreses de ClústerMAV, trobar-ne nous usos i aplicacions als mateixos. Al taller, dissenyadors i responsables de producte, disseny o innovació d'empreses productores, treballaran de forma agupada i guiada per conèixer a fons les propietats d'aquests 4 materials innovadors i implementaran una metodologia amb la qual duran a terme pluja d'idees (brainstorming) i implementaran tècniques de descontextualització de materials que els permetrà identificar potencials aplicacions derivades, nous dissenys, usos, formes de realització de materials alternatius i/o mètodes de producció dels mateixos.
  La jornada serà duta a terme en clau codi obert (open source), durant la qual els participants compartiran de forma voluntària coneixements i idees.

 • GRAPHISPACK

  Accés gratuït per a membres del Clúster Disseny a Graphispack 2019, punt de trobada de referència per a la indústria gràfica i la comunicació visual, a on poder descobrir les darreres tendències, provar tot tipus de maquinària associada al sector i conèixer el canvi de romb de la indústria. 

 • HOTEL EXPERIENCE THROUGH DESIGN

  Si vols aprendre a innovar en l'experiència hotelera, tens una cita el pròxim 13 de març en el Disseny Hub Barcelona! Coneix les últimes tendències del sector, endinsa't en l'experiència del client i aprèn noves metodologies i eines de gestió i comunicació mitjançant ponències, tallers i casos pràctics. Ponents:

  Tendències: Marta Marín
  L'Hotel del futur: Plat Institute
  Disseny d'espais: Equip Creatiu
  Service design: We Question Our Project
  Comunicació: Rafael de Jorge
  Manual Thinking: Jaume Mendieta
  Sostenibilidad: Mes Salagros

  Els membres del Clúster Disseny tenen accés a un 30% de descompte en la participació en les ponències i en els tallers.

 • CICLO DE PI: 5È TALLER D'ENTREVISTES PERSONALITZADES PER A RESOLUCIÓ DE DUBTES

  A la sessió membres del clúster podran entrevistar-se amb experts en PI per realitzar-los consultes específiques en relació a aquesta temàtica.

 • CICLE DE JORNADES INNOVACIÓ I CLÚSTERS: CASOS D'ÈXIT

  El Cicle de Jornades Innovació i Clústers té un doble objectiu: per una banda presentar diferents casos d’èxit i d’instruments que els permetin a les empreses conèixer de primera mà com millorar la seva gestió de la R+D+i i per l’altre formar als seus responsables en aspectes com la propietat intel·lectual, patents, l’ecosistema de recerca català, potencials línies de finançament o la comunicació de propostes i projectes.

  En aquesta primera jornada empreses de diferents dimensions i sectors ens posaran exemples reals de com gestionen la seva recerca i innovació permetent als assistents conèixer procediments, bones pràctiques i iniciatives concretes.

  La jornada es dividirà en tres blocs: Bloc 1- Microempresa: participaran ponents d'Onyric i Bicosome
  Bloc 2- PIME: de la mà de Carinsa i Promaut
  Bloc 3- Gran Empresa: HP, SIMON i PROMSA

  Cicle de Jornades Innovació i Clústers: Casos d'èxit
 • TROBADA ANUAL CLÚSTER DISSENY 2018

  A la jorndada farem una breu valoració dels darrers 12 mesos, avançarem novetats de cara a 2019, coneixerem els membres del col·lectiu que s'han donat d'alta durant 2018 i coptarem amb la ponència de l'expert Sergio Colado, expert en neurociència i psicologia cognitiva, qui ens parlarà de com els objectes es poden arribar a comunicar amb nosaltres apel·lant als diversos sentits i generar-nos emocions.
  Pero sobretot serà una ocasió per retrobar-nos, fer networking i compartir els nostres desitjos per a l’any vinent!

 • INTERNACIONALITZACIÓ: CATALONIA TRADE PORTAL

  Taller en el qual es presentarà el Catalonia Trade Portal, una nova eina digital gratuïta al servei de les empreses catalanes, per ajudar-les en el procés d'internacionalització. El Catalonia Trade Portal reuneix més de 800 fonts documentals d’arreu del món perquè de forma immediata es puguin conèixer les tendències sectorials de mercats, les llicències necessàries per exportar, els aranzels aplicables del producte, obtenir llistats d'importadors potencials, calcular els costos d'exportació i importació a qualsevol mercat, revisar exemples d'etiquetes, entre molts altres temes rellevants del procés exportador. A la jornada es farà una presentació pràctica del Catalonia Trade Portal, pivotant sobre un producte en concret del sector de l’habitat i exposarà 10 aspectes clau a considerar abans de començar a exportar.

 • PITCHING SESSION AMB DELEGACIÓ D'EMPRESES AUSTRIAQUES

  A la jornada empreses del Clúster Disseny interessades en el mercat austriac tindran l'oportunitat de presentar-se davant una delegació d'empreses austriaques mitjançant una agenda personalitzada d'entrevistes B2B en funció dels interessos de cada particpant. 
  La jornada està coorganitzada per Advantage Austria. 

 • CICLE DE PI: ELS FALSOS MITES DEL COPYRIGHT

  A la jornada es compartirà amb els assistents quins són els requisits que una creació ha d'acomplir per tal de poder ser protegida per Copyright, i com no tota obra o disseny és susceptible "per se" de ser protegida per aquesta figura tan comunment extesa i reconeguda en l'àmbit creatiu.

  Cicle de PI: Els falsos mites del Copyright
 • CICLO DE PI: 5È TALLER D'ENTREVISTES PERSONALITZADES PER A RESOLUCIÓ DE DUBTES

  A la sessió membres del clúster podran entrevistar-se amb experts en PI per realitzar-los consultes específiques en relació a aquesta temàtica.

 • INSIDE..ESCOFET

  Escofet inaugura el cicle INSIDE.. una iniciativa que neix amb l'objetiu de difondre i connectar coneixement entre els membres del Clúster Dissneny.
  En aquest cas, l'empresa catalana referent, obrirà les seves portes a un reduït grup de socis del Cluster Disseny per compartir els processos de desenvolupament i investigació en els que es generen noves aplicacions del formigó.

  INSIDE..ESCOFET
 • INTERCLÚSTER DISSENY+AUTOMOCIÓ

  El Cluster Disseny, juntament amb el CIAC, Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, organitzen el proper 4 d'octubre aquesta jornada interclúster amb l'objetiu d'explorar com, el disseny, entès com a disciplina que situa l'usuari en el centre, pot arribar a ser una eina clau per assimilar el canvi de paradigma al qual se enfronta la indústria de l'automoció.

  Interclúster Disseny+Automoció
 • PARTICIPACIÓ D'EMPRESES DEL CLÚSTER A LA MÈXIC DESIGN WEEK 2018

  Organització de la participació d'empreses del clúster en la missió institucional a Mèxic, que ostenta durant 2018 el títul de World Design Capital, en el marc de la Mèxic Design Week de 2018, en la qual Barcelona serà Ciutat Convidada.

  Participació d'empreses del clúster a la Mèxic Design Week 2018
 • CICLE DE PI: LA PROTECCIÓ DE LA PROPIETAT INDUSTRIAL EN UN ENTORN 4.0

  A la jornada es compartirà amb els assistents la utilitat d’eines de protecció i explotació de la Propietat Industrial i Intel·lectual dins el cicle d’innovació en entorns 4.0 i es detallarà el seu funcionament.

 • CICLO DE PI: ENTREVISTES PERSONALITZADES PER A RESOLUCIÓ DE DUBTES

  A la sessió membres del clúster podran entrevistar-se amb experts en PI per realitzar-los consultes específiques en relació a aquesta temàtica.

 • INSPIRED IN BARCELONA: ACCIÓ COMERCIAL D'EMPRESES DEL CLÚSTER A LA LONDON DESIGN FAIR 2018

  Organització de la participació de petites editores de producte del clúster en l'acció internacional a Londres, en el marc de la London Design Fair, principal esdeveniment comercial del London Design Festival.
  Barcelona serà International Design Week Partner i agruparà a les empreses participants sota la marca INSPIRED IN BARCELONA. 

  INSPIRED IN BARCELONA: Acció comercial d'empreses del clúster a la London Design Fair 2018
 • TERCER TALLER DE CONSULTES INDIVIDUALITZADES SOBRE PI

  Taller al qual els membres del clúster poden accedir de forma indivitualizada per resoldre les seves consultes davant un/a expterto/a en Propietat Industrial i Intel·lectual.
  En aquesta ocasió el taller serà impartit per Isern Patentes y Marcas, entitat col·laboradora experta en PI. 
  El taller s'emmarca dins en el cicle de PI impulsat pel clúster.

 • CICLE DE PI: RED POINTS I LA PROTECCIÓ DEL A PI

  La start up RED POINTS especialitzada en la protecció de marques a internet i que lluita contra la pirateria digital formarà tàndem d'experts amb Isern Patentes y Marcas en l'impuls d'aquest taller en el qual es mostrarà com la tecnologia pot arribar a retirar i eliminar de la xarxa incidents de productes il·legals i continguts que vulneren drets de PI como ara: la marca, els dissenys, les patents, els drets d'autor i els dominis.

 • BARCELONA DESIGN WEEK: BARCELONA DESIGN SUMMIT - TALKS

  Bloc de conferències organitzat pel Barcelona Centre de Disseny al qual els membres del clúster podran accedir de forma gratuïta. La sessió és un punt de trobada imprescindible entre el sector empresarial i el del disseny. En línia amb el principal eix de la Barcelona Design Week, "revalorar", aquest summit pretèn evidenciar com el disseny pot contribuir a crear un món millor.

 • BARCELONA DESIGN WEEK: CONFERÈNCIA INAUGURAL AMB HUMBERTO CAMPANA

  Conferència a càrrec de l'Humberto Campana a la qual els membres del clúster podran accedir de forma gratuïta. La sessió inaugurarà la Barcelona Design Week, que en l'edició d'enguany tractarè com a principal temàtica el concepte "revalorar".

 • LSR: ALTA CADÈNCIA I PRECISIÓ EN PECES DE SILICONA

  El Cluster Disseny col·labora en aquesta jornada organitzada per Eurecat que permetrà als professionals assistents fer una valoració general del procés d’injecció de silicona líquida LSR (Liquid Silicone Rubber) i les seves possibles aplicacions en diferents mercats com són el mèdic, l'automoció, l'elèctric i l'electrònic, el farmacèutic o l'òptic.

 • SEGON TALLER DE CONSULTES INDIVIDUALITZADES SOBRE PI

  Taller al qual els membres del clúster poden accedir de forma indivitualizada per resoldre les seves consultes davant un/a expterto/a en Propietat Industrial i Intel·lectual.
  En esta ocasión el taller serà impartido por Isern Patentes y Marcas, entidad colaboradora experta en PI.
  El taller s'emmarca dins en el cicle de PI impulsat pel clúster.

 • CICLO DE PI: ENTREVISTES PERSONALITZADES PER A RESOLUCIÓ DE DUBTES (TALLER 2)

  A la sessió membres del clúster podran entrevistar-se amb experts en PI per realitzar-los consultes específiques en relació a aquesta temàtica.

 • TALLER CIRCULAR DESIGN: LEARNING FOR INNOVATIVE DESIGN FOR SUSTAINABILITY

  La sessió es centrarà en el procés de co-creació de coneixement i desenvolupament de materials de capacitació per a empreses en estratègies de disseny innovador per a la sostenibilitat.
  Al llarg de la jornada els participants podran conèixer el projecte Circular Design, impusat, entre d'altres, per la Universitat Politècnica de Catalunya, i obtenir informació dels últims avenços en l'àrea tant de disseny circular, economia circular, com des de la perspectiva de sistemes.

 • CICLE DE PI: EL SECRET INDUSTRIAL I COMERCIAL

  A la sessió s'exposarà la figura del secret industrial i comercial, en relació a la nova Directiva del Parlament Europeu que regula el secret i l'avantprojecte de llei que ja s'està treballant a Espanya al respecte.

 • CICLO DE PI: ENTREVISTES PERSONALITZADES PER A RESOLUCIÓ DE DUBTES

  A la sessió membres del clúster podran entrevistar-se amb experts en PI per realitzar-los consultes específiques en relació a aquesta temàtica.

 • III JORNADA DE CREATIVITAT I TENDÈNCIES

  El Clúster Disseny juntament amb el Museu del Disseny de Barcelona convida a membres del col·lectiu a assistir a la III Jornada de Creativitat i Tendències, entorn l'artesania.
  A la jornada es reflexionarà sobre el gir substancial que ha experimentat l’artesania motivant algunes transformacions interessants.
  Kim Mannino, directora de WSGN Live presentarà "The Vision 2019 Action/Reaction", a on presentarà la macrotendència “Common Ground”, que es desplegarà a través de diferents disciplines creatives: Teixits i materials, mobiliari i accessoris decoratius, packaging, gràfica i estampats, moda, joieria i accessoris, amb les noves formes d’artesania com a focus d’interès transversal. Joanathan Openshaw, escriptor, editor i consultor especialitzat en les indústries de consum, sota el nom de "Rethinking tactile craftsmanship in the post-digital age" farà una reflexió al voltant del retorn a la tactilitat que practiquen alguns artesans contemporanis que treballen en l'era digital.

 • EL ROL DELS DISSENYADORS DE MATERIALS

  El Clúster Disseny col·labora amb Elisava i Materfad en aquesta jornada centrada en la figura del dissenyador de materials i convida a assistir-hi als seus membres.
  En ella participaran experts de les empreses Puig, Form Us With Love o la Norman Foster Foundation, a més de l'equip d'Elisava Research.

 • PRIMER TALLER SOBRE EL NOU REGLAMENT EUROPEU DE PROTECCIÓ DE DADES

  El Clúster Disseny organitza un segon taller destinat a empreses que vulguin conéixer al detall les implicacions de l'entrada en vigor del nou reglament europeu de protecció de dades. 
  Durant el mateix un expert donarà resposta als dubtes concrets de les empreses.

 • SESSIÓ D'IMMERSIÓ ESTRATÈGICA DEL CLÚSTER DISSENY 2018

  Jornada destinada a reflexionar estratègicament i de forma conjunta sobre els reptes de futur del sector per ajudar les empreses a adaptar-s'hi i competir en millors condicions.

  Sessió d'immersió estratègica del Clúster Disseny 2018
 • VISITA GUIADA A L'EXPOSICIÓ ADOLF LOOS

  El Clúster Disseny i el Museu del Disseny de Barcelona, ofereixen als membres del clúster l'oportunitat de conèixer de forma grautita i guiada l'exposició Adolf Loos. Espais Privats, una coproducció del Museu del Disseny de Barcelona y de l'Obra Social "la Caixa", que mostra per primera vegada a Espanya una extensa mostra del treball d'aquesta figura de l'arquitectura vienesa, pioner del debat entre espais de vida pública i de vida privada. 

  La inscripció és gratuïta, però l'aforament limitat a 15 persones. Cal inscriure via mail a clusterdisseny@bcd.es.

  Visita guiada a l'exposició ADOLF LOOS
 • CURS DE DESIGN THINKING PER A LA GESTIÓ DEL TALENT

  Curs de capacitació que consta de 3 tallers sobre Design Thinking aplicat a la gestió del talent.

  Taller 1: Conèixer i concretar els principals reptes pels professionals dedicats a la gestió dels Recursos Humans.
  Taller 2: Ideació. Tècniques de generació d'idees.
  Taller 3: Prototipatge i testeig.

  Curs de Design Thinking per a la gestió del talent
 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY - INTERNACIONALITZACIÓ D'EMPRESES QUE OFEREIXEN PETIT PRODUCTE

  Grup treball amb empreses que ofereixen "petit producte" amb un fort component disseny per compartir experiències en internacionalització.

 • JORNADA SÈRIES CURTES. EL NOU PARADIGMA DE LA INDÚSTRIA PER ADAPTAR-SE AL MERCAT

  El Clúster Disseny col·labora en aquesta jornada destinada a empreses que vulguin conèixer com el nou paradigma de les sèries curtes pot evolucionar el seu model de negoci.
  Durant la mateixa es mostrarà com donar resposta a la creixent necessitat de fabricació i comercialització de productes mitjançant sèries curtes, motivada per un públic objectiu reduït, un producte que estarà al mercat durant un període curt de temps, la personalització o el llançament al mercat d'una primera versió d'un nou concepte de producte, que serà evolucionat implementant els inputs del mercat obtinguts amb la primera versió, entre d'altres.

 • CURS DE COOLHUNTING PER A L'HÁBITAT

  El Cluster Disseny col·labora en aquest curs pensat especialment per conèixer les eines de la recerca de tendències i per aplicar-les al sector de l'hàbitat, coneixent-les i traduint-les. 
  Entre els objectius del curs destaquen: conèixer les eines de recerca de tendències; adquirir les habilitats i conèixer en profunditat les tècniques de coolhunting; aprofundir en les fonts d'informació internacionals més rellevants per a l'hàbitat; l'ús de metodologies avançades per a l'aplicació de tendències en entorns estratègics i les eines com design thinking i la creativitat al servei de les tendències per al desenvolupament de conceptes de producte i estratègia empresarial en el sector de l'hàbitat.

  Curs de coolhunting per a l'hábitat
 • CORK IN HABITAT

  Clúster Disseny col·labora en aquesta sessió monogràfica sobre suro, com element natural i sostenible per la fabricació de productes de l’hàbitat. Explicació de les propietats del suro per part de l’Institut Català del Suro. Presentació de casos d’èxit utilitzant el material i sessió networking entre utilitzadors del suro i possibles futurs interessats en el material.

  Cork in Habitat
 • TROBADA ANUAL CLÚSTER DISSENY 2017

  Farem breu valoració dels darrers 12 mesos, avançarem novetats i, sobretot, serà una ocasió per divertir-nos, crear, fer contactes i compartir els nostres desitjos per a l’any vinent!

  Trobada anual Clúster Disseny 2017
 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY - IMMERSIÓ ESTRATÈGICA 2018

  Grup treball per definir temàtiques, format i ponents de la propera sessió d'immersió estratègica que tindrà lloc a finals del mes de febrer de 2018.

  Grup de treball Clúster Disseny - immersió estratègica 2018
 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY - EXPERIÈNCIES EN RELACIÓ A L'EDICIÓ DE PRODUCTE

  Grup treball amb dissenyadors/es que han iniciat o porten temps recorrent un procés d'autoedició de producte.

 • JORNADA INTERCLÚSTER 'EL DISSENY CENTRAT EN L'USUARI: CLAU PER ENFORTIR LA MARCA I GUANYAR LIDERATGE EN EL MERCAT'

  Sessió que té per objectiu mostrar com el disseny pot ser un factor clau a l’hora de crear oportunitats de negoci per a les empreses del sector de la mobilitat i connectar les empreses dels dos clústers coorganitzadors, Clúster Moto i Clúster Disseny, per tal de generar sinergies.

  Jornada interclúster 'El disseny centrat en l'usuari: clau per enfortir la marca i guanyar lideratge en el mercat'
 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY - INTERNACIONALITZACIÓ EN SERVEIS DE DISSENY DE PRODUCTE

  Grup treball amb estudis que ofereixen serveis de disseny de producte per compartir experiències en internacionalització de serveis.

  Grup de treball Clúster Disseny - internacionalització en serveis de disseny de producte
 • EINES PER PROTEGIR LES TEVES CREACIONS

  L'objectiu de la sessió és donar a conèixer els diferents mecanismes per a la protecció de les creacions i resoldre dubtes específics en relació a l'autoedició de producte, la propietat intel·lectual del disseny de producte per a tercers, l'impuls de projectes col·laboratius o processos de co-creació.
  Us demanem que ens feu arribar prèviament els vostres dubtes i preguntes perquè els experts puguin respondre correctament.

  Eines per protegir les teves creacions
 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY - INTERNACIONALITZACIÓ EN SERVEIS DE DISSENY D'INTERIORS I ARQUITECTURA

  Grup treball amb estudis que ofereixen serveis d'interiors i arquitectura per compartir experiències en internacionalització de serveis.

  Grup de treball Clúster Disseny - internacionalització en serveis de disseny d'interiors i arquitectura
 • 'WELLBEING AT WORK': EL DISSENY COM A PALANCA PER A LA INNOVACIÓ DE LA CULTURA ORGANITZATIVA

  Sessió que pretèn conèixer en detall com el disseny, en tant que disciplina que situa la persona al centre a l'hora de generar innovació, pot ser una palanca potent per propiciar el canvi organitzacional a les empreses, des de l'organització de processos de cocreació fins a la definició de nous i millors espais que facilitin el benestar del treballador i noves formes de relació.

  'Wellbeing at Work': el disseny com a palanca per a la innovació de la cultura organitzativa
 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY - INTERNACIONALITZACIÓ EN SERVEIS DE DISSENY GRÀFIC I COMUNICACIÓ

  Grup treball amb estudis que ofereixen serveis de disseny gràfic i comunicació per compartir experiències en internacionalització de serveis.

 • JORNADA INTERCLÚSTER FOOD-DESIGN: DISSENYANT NOVES I MILLORS EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES

  Sessió orientada a conèixer com el disseny pot ajudar a l'èxit del negoci de les empreses del sector de l'alimentació i a connectar les empreses dels 5 clústers coorganitzadors per tal de generar sinergies.
  A més, es podrà participar en un workshop dinamitzat per Inèdit Innova.

  Jornada interclúster Food-Design: dissenyant noves i millors experiències gastronòmiques
 • PDC DESIGN NETWORKING

  Una delegació del PDC Trade Promotion Center de la Canton Fair visita Barcelona es reuneix amb estudis de disseny gràfic i de producte de diferents sectors per conèixer el talent i identificar possibles col·laboracions, entre elles, l'opció de participació a la Canton Fair dels propers mesos d'octubre i novembre.


  PDC Design Networking
 • VISITA EXCLUSIVA A LES INSTAL·LACIONS D'HP

  Jornada que consistirà en una presentació a l'auditori d'HP per inspirar-nos amb les tecnologies 3D i d'arts gràfiques, i una visita guiada, que ens permetrà conèixer a fons les seves instal·lacions, processos i tecnologies que utilitzen, alhora que ens proporcionarà una ocasió per fer networking.

  Visita exclusiva a les instal·lacions d'HP
 • BDW CITY 2017

  Activitats paral·leles obertes a la ciutat i relacionades amb el disseny, la creativitat o la innovació del 6 al 14 de juny a Barcelona. 

  BDW City 2017
 • PARTICIPACIÓ D'EMPRESES CATALANES A LA NYCXDESIGN 2017

  Organització de la participació d'empreses catalanes a la ICFF International Contemporary Furniture Fair (del 21 al 24 de maig de 2017) i al Wanted Design Manhattan (del 20 al 23 de maig de 2017).


  Participació d'empreses catalanes a la NYCxDesign 2017
 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY - INTERCANVI DE CONEIXEMENT

  Grup treball amb estudis de disseny per compartir coneixement entorn a aspectes vinculats a la gestió d'equips i retenció de talent.

 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY - INTERCANVI DE CONEIXEMENT

  Grup treball amb estudis de disseny per compartir coneixement entorn a aspectes vinculats a la gestió empresarial de serveis (gestió de clients i tarifació).

 • BARCELONA PROTAGONISTA A LA MILANO DESIGN WEEK 2017

  Co-organització de la mostra "Inspired in Barcelona: In & Out" dins el programa Fuorisalone en el marc de la Milano Design Week 2017, qie tindrà lloc del 4 al 9 d'abril a Milà.

  Barcelona protagonista a la Milano Design Week 2017
 • GRUP DE TREBALL CLÚSTER DISSENY

  Grup treball per definir de forma conjunta el pla d'accions a impulsar des del clúster per donar resposta als reptes del col·lectiu d'empreses que ofereixen serveis de disseny, en qualsevol de les disciplines.

 • III MIRADOR DE MERCAT END USER AMB CLÚSTER PACKAGING

  Sessió adreçada a empreses dels àmbits del disseny i el packaging que vulguin conèixer i treballar les tendències, demandes i necessitats de packaging en clau d'innovació oberta, mitjançant format que potencia el networking entre els assistents.
  Es presenten els casos de Lékué i Teixidors.

  III Mirador de Mercat End User amb Clúster Packaging
 • SESSIÓ INFORMATIVA PARTICIPACIÓ A LA NYCXDESIGN 2017

  S'explicaran els detalls de la participació a la ICFF International Contemporary Furniture Fair de Nova York, del 21 al 24 de maig, i a Wanted Design Manhattan, del 20 al 23 de maig de 2017.

 • SESSIÓ D'IMMERSIÓ ESTRATÈGICA DEL CLÚSTER DISSENY

  Es tracta d'una jornada destinada a reflexionar estratègicament sobre els reptes de futur del sector, compartir casos d'èxit inspiradors, generar sinergies entre els participants i propiciar la identificació de negoci per als membres i de projectes estratègics per al clúster.
  Constarà d'una sessió plenària matinal per conèixer i entendre els canvis de paradigma que haurà d’afrontar el sector en els propers anys i es tractaran a fons macrotendències com ara la digitalització de la indústria, l’economia circular o la responsabilitat global compartida. A la tarda es durà a terme un workshop, exclusiu per a membres del Clúster Disseny, centrat en el nou paradigma digital.

  Sessió d'immersió estratègica del Clúster Disseny
 • TROBADA ANUAL DEL CLUB D'EMPRESES BCD

  Oportunitat per fer networking, crear sinergies i conèixer els membres d’una xarxa empresarial formada actualment per 165 empreses.
  Farem un breu repàs a les activitats organitzades l'any 2016 i avançarem les línies d’acció que hem establert per al 2017 amb l’objectiu de potenciar la promoció i la internacionalització, el creixement i la innovació empresarial, i l’emprenedoria creativa.

  Trobada anual del Club d'Empreses BCD
 • EINES I LÍNIES DE FINANÇAMENT

  Presentació de les eines i línies de finançament de diversos agents que estan disponibles abans de finalitzar any 2016.
  Al final de la sessió hi haurà la possibilitat de mantenir reunions personalitzades amb els ponents prèvia sol·licitud.
  Eines i línies de finançament
 • DISSENY DE BARCELONA A LA DOWNTOWN DESIGN DE DUBAI

  Organització de la participació d'una delegació catalana sota el paraigües de la Barcelona Design Week a la fira Downtown Design de Dubai.
  Tres estudis de disseny Andreu Carulla Studio (amb la marca Cru.), Estudi Ribaudí (amb la marca Toru) i Apparatu han estat convidats a participar i a exposar una selecció dels seus productes més destacats en l’àmbit de l’hàbitat.


  Disseny de Barcelona a la Downtown Design de Dubai
 • SESSIÓ 'LA PROTECCIÓ DEL DISSENY EN ENTORNS COL·LABORATIUS'

  L'objectiu de la sessió és proporcionar informació, eines i recursos sobre com protegir els drets de propietat industrial i intel·lectual entre les parts que formen part d'un projecte col·laboratiu.
  Us demanem que ens feu arribar prèviament els vostres dubtes i preguntes perquè els experts puguin respondre correctament.

 • WORKSHOPS BDW 2016

  Activitat pràctica organitzada per estudis/empreses adreçada al públic professional en el marc de la Barcelona Design Week 2016. Es tracta d'una acció participativa en format workshop o classe pràctica de temàtiques diverses.


  Workshops BDW 2016
 • BDW CITY 2016

  Activitats paral·leles obertes a la ciutat i relacionades amb el disseny, la creativitat o la innovació que vulgueu organitzar del 2 al 12 de juny a Barcelona. 

  BDW City 2016
 • MISSIÓ EMPRESARIAL A NOVA YORK

  Participació a la NYCxDesign 2016 en un espai al The Best of Design Weeks de la ICFF International Contemporary Furniture Fair (www.icff.com), del 14 al 17 de maig de 2016. 
  I missió empresarial adreçada a empreses interessades a obrir mercat als EUA, i assistir a la NYCxDesign 2016.

  Missió empresarial a Nova York
 • SESSIÓ D'ASSESSORAMENT SOBRE LA PROTECCIÓ DEL DISSENY

  L'objectiu de la sessió és proporcionar informació, eines i recursos sobre com protegir marques i dissenys en el marc de les modificacions principals del Reglament de Marca Comunitària.
  Us demanem que ens feu arribar prèviament els vostres dubtes i preguntes perquè els experts puguin respondre correctament.

  Sessió d'assessorament sobre la protecció del disseny
 • SESSIÓ INFORMATIVA PARTICIPACIÓ A LA NYCXDESIGN 2016

  S'explicaran els detalls de la participació a l'espai The Best of Design Weeks de la ICFF en el marc de la NYCxDesign 2016 que tindrà lloc a Nova York, del 3 al 17 de maig de 2016.

  Sessió informativa participació a la NYCxDesign 2016
 • REPTES I OPORTUNITATS DEL MÀRQUETING ONLINE & E-COMMERCE EN EL SECTOR HÀBITAT

  Jornada adreçada a les empreses del sector hàbitat que vulguin conèixer més sobre la relació amb l'e-commerce i trobar respostes a la pregunta si la venda online pot fer augmentar les seves vendes i millorar la seva competitivitat.


  Reptes i oportunitats del màrqueting online & e-commerce en el sector hàbitat
 • NOUS FORMATS EN DISSENY I RETAIL: COM ADAPTAR-SE ALS NOUS HÀBITS DELS CONSUMIDORS ACTUALS I FUTURS

  Sessió on es tractaran els nous formats que s'apliquen en establiments i punts de venda per tal de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors. A més, es presentaran diferents casos de nous conceptes de punts de venda com Misui-Unión Suiza, BodeBó, Coshop o The Cube.

  Nous formats en disseny i retail: com adaptar-se als nous hàbits dels consumidors actuals i futurs
 • PRESENTACIÓ EXCLUSIVA D’IMERSIVO CUBE

  Activitat on podreu conèixer i interactuar amb Imersivo Cube, un nou canal de venda i aparador per al sector retail que canvia la concepció actual del procés de compra, així com la relació de les empreses i les marques amb els seus clients.
  Es tracta d'un innovador i dinàmic espai d’exposició i testeig de l’experiència real de l’usuari que permet veure, consultar informació i adquirir productes in situ mitjançant una pantalla d’interacció intuïtiva que funciona amb tecnologia gestual i l’ús del telèfon mòbil.

  Presentació exclusiva d’Imersivo Cube
 • TALLER CIV 'TÈCNIQUES DE CREATIVITAT'

  La creativitat i la generació de noves idees són alguns dels elements claus per innovar a les empreses.
  En aquest taller es donaran a conèixer i es posaran en pràctica tècniques de creativitat que fomenten l'aparició de noves idees perquè acabin convertint-se en projectes d'innovació.

 • TALLER CIV “DESIGN THINKING Y LEGO® SERIOUS PLAY®"

  Taller formatiu per introduir-se en diferents metodologies per treballar en el disseny centrat en l’usuari.

 • TALLER CIV “APLICACIÓ DE TÈCNIQUES ETNOGRÀFIQUES PER ENTENDRE QUÈ DESITGEN ELS TEUS CLIENTS”

  Sessió per descobrir com l'aplicació de tècniques d'etnografia pot ajudar a identificar el comportament dels clients o altres agents involucrats en el producte o servei.
  Aquest taller té com a objectiu posar a l'abast dels assistents coneixements i eines pràctiques sobre els principals aspectes a tenir en compte si es pretén que l'empresa esdevingui innovadora.

 • TALLER CIV “COM (I PER QUÈ) FORMULAR UNA ESTRATÈGIA D’INNOVACIÓ”

  Sessió on es posaran en pràctica eines que ajudaran l'empresa a identificar les principals línies de treball on enfocar els esforços d'innovació.
  L'objectiu d'aquest taller és sistematitzar el procés de definir una estratègia d'innovació específica per a l'empresa.

 • TROBADA ANUAL DEL CLUB D'EMPRESES BCD

  Jornada anual on es presentaran els resultats del “Mapping del sector del disseny a Catalunya” elaborat per BCD i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, es farà un breu repàs a les activitats organitzades l'any 2015 i avançarem les accions més destacades del proper 2016.
  A l'hora del networking us demanem que ens digueu amb quins membres us agradaria coincidir per poder posar-vos en contacte.

  Trobada anual del Club d'Empreses BCD
 • MISSIÓ EMPRESARIAL A HONG KONG

  Organització d'una missió empresarial a Hong Kong amb motiu de l'acció Barcelona, ciutat convidada a la Business of Design Week de Hong Kong, que tindrà lloc del 3 al 5 de desembre de 2015.

 • FÒRUM MID DE LES INDÚSTRIES CULTURALS I CREATIVES

  BCD organitza aquesta trobada anual que reuneix i connecta els projectes finalistes del MID Mercat d'Idees Disseny amb empreses, inversors i altres agents de l'ecosistema empresarial interessats en projectes innovadors. • SESSIÓ "DIFERENCIACIÓ A TRAVÉS DE LA MARCA I DEL DISSENY"

  L'objectiu de la sessió és proporcionar informació, eines i recursos sobre com protegir marques i dissenys i com actuar en cas d'infracció, a més de sensibilitzar sobre la importància del registre de les marques i els dissenys industrials, un actiu intangible bàsic per diferenciar-se al mercat.


 • SESSIÓ DE PRESENTACIÓ REFLEXIÓ ESTRATÈGICA DEL SECTOR DE SERVEIS DE DISSENY

  Presentació de les primeres conclusions de l'anàlisi qualitativa i quantitativa del sector de les empreses que ofereixen serveis de disseny a tercers com a activitat principal. A més, a la sessió es recolliran els comentaris dels assistents per tal de que la reflexió estratègica sigui el màxim plural i aprofundida.

 • PDC DESIGN NETWORKING

  Una delegació del PDC Trade Promotion Center de la Canton Fair visita Barcelona i vol trobar-se amb estudis de disseny gràfic i de producte de diferents sectors per conèixer el talent i identificar possibles col·laboracions, entre elles, l'opció de participació a la Canton Fair del proper mes d'octubre.


  PDC Design Networking
 • WORKSHOPS BDW 2015

  Activitat pràctica organitzada per estudis/empreses adreçada al públic professional en el marc de la Barcelona Design Week 2015. Es tracta d'una acció participativa en format workshop o classe pràctica de temàtiques diverses.


  Workshops BDW 2015
 • OFF BARCELONA DESIGN WEEK 2015

  Activitats paral·leles obertes a la ciutat i relacionades amb el disseny, la creativitat o la innovació que vulgueu organitzar del 8 al 14 de juny a Barcelona. 
  Per poder formar part de l’OFF BDW, ens heu d'enviar la informació de l'activitat i una imatge il·lustrativa abans de l'11 de maig mitjançant el següent formulari.

  Off Barcelona Design Week 2015
 • NETWORKING DESIGN DAY

  Jornada adreçada a facilitar el contacte entre empreses i professionals per tal de fomentar la creació d'oportunitats de negoci. Es comptarà amb la participació d'empreses fabricants de mobiliari i il·luminació que formen part d'Associació Nacional d'Industrials i Exportadors de Mobles d'Espanya (ANIEME) i dissenyadors de producte amb experiència en aquest sector, membres del Club d'Empreses BCD.

  Networking Design Day
 • SESSIÓ INFORMATIVA DEL POSTGRAU EN GESTIÓ DEL DISSENY DE LA UPC SCHOOL I BCD

  La sessió està adreçada a totes aquelles persones que desitgin conèixer els detalls del programa de la nova edició del Postgrau en Gestió del Disseny i vulguin aclarir dubtes.
  Aquesta edició és una nova oportunitat per a tothom qui vulgui orientar el seu perfil professional cap a una figura cada vegada més sol·licitada per les empreses, el gestor de disseny o design manager.
  Els membres del Club d'Empreses BCD compten amb un 10% de descompte en la matrícula.

 • VISITA EXCLUSIVA AL MUSEU DEL DISSENY I AL CENTRE DE DOCUMENTACIÓ

  Trobada al Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona, espai que disposa d'un fons amb més de 22.000 documents relacionats amb les arts de l'objecte i el disseny.
  A més, es farà una visita guiada pel Museu del Disseny a càrrec del personal del museu, oportunitat per descobrir les quatre exposicions: 'Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural', 'Extraordinàries! Col·leccions d'arts decoratives i arts d'autor (segles III-XX)', 'El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)' i 'El disseny gràfic: d'ofici a professió (1940–1980)'.

  Visita exclusiva al Museu del Disseny i al Centre de Documentació
 • TROBADA ANUAL DEL CLUB D'EMPRESES BCD

  Jornada anual amb els membres del Club d'Empreses BCD per tal de fer balanç de l'any 2014 i avançar programa activitats del proper any 2015 amb l’objectiu de potenciar el creixement empresarial, l’emprenedoria creativa, la promoció i la internacionalització.

  Trobada anual del Club d'Empreses BCD
 • SESSIÓ INFORMATIVA DEL POSTGRAU EN GESTIÓ DEL DISSENY

  La sessió està adreçada a totes aquelles persones que desitgin conèixer els detalls del programa de la nova edició del Postgrau en Gestió del Disseny i vulguin aclarir dubtes.
  Aquesta edició és una nova oportunitat per a tothom qui vulgui orientar el seu perfil professional cap a una figura cada vegada més sol·licitada per les empreses, el gestor de disseny o design manager.
  Els membres del Club d'Empreses BCD compten amb un 10% de descompte en la matrícula.

 • SESSIÓ 'INNOVACIÓ SISTÈMICA: REDEFININT L'ECOSISTEMA PER CREAR NOVES OPORTUNITATS DE NEGOCI'

  Sessió divulgativa sobre la rellevància de la innovació sistèmica i el seu marc conceptual. A més, es presentarà el Centre d'Innovació Sistèmica de BCD.
  Un dels objectius de la sessió és identificar empreses que es vulguin sumar al programa pilot d'implementació de la innovació sistèmica. La sessió està adreçada a tots els actors del sistema d'innovació a Catalunya.

  Sessió 'Innovació sistèmica: redefinint l'ecosistema per crear noves oportunitats de negoci'
 • SESSIÓ CO-INNOVACIÓ

  Taller per establir converses útils entre professionals dels següents clústers: Ecommerce&Tech BCN, Barcelona Media i BDIC Barcelona Design Innovation Cluster.
  Aquestes converses s'organitzaran de manera que el focus estigui en els problemes i oportunitats existents i com la col·laboració mitjançant l'ús d'actius provinents d'altres sectors pot donar-li resposta. Es tracta, per tant, d'iniciar un diàleg intersectorial que de forma espontània difícilment podria desenvolupar-se. 
  Sessió adreçada als professionals que ofereixen serveis de disseny.

  Sessió co-innovació
 • ECONETWORK EN PROFUNDITAT

  Master class d'una hora de durada en què la Veronica Kuchinow, experta en sostenibilitat, parlarà sobre les oportunitats que ofereixen els materials reciclats en l'actualitat.
  Després de la conferència de la ponent, la trobada conclourà amb un debat participatiu entre tots els assistents.

  Econetwork en profunditat
 • SESSIÓ SOBRE GESTIÓ DEL DISSENY AMB JORDI ZARAGOZA

  Sessió adreçada a les empreses industrials per tractar sobre les qüestions relacionades amb el Design Management. Preguntes com què és exactament un director de disseny, què empreses el necessiten, com s'ha d'integrar a l'organigrama de l'organització, com gestionar el cost econòmic associat, s'intentaran resoldre en aquesta jornada.
  La sessió compta amb el suport d'UPC School of Professional & Executive Development i serà liderada per Jordi Zaragoza, professional que compta amb 25 anys d'experiència com a director de disseny en el sector de la producció industrial.

  Sessió sobre gestió del disseny amb Jordi Zaragoza
 • SESSIÓ SOBRE FINANÇAMENT PER A LES INDÚSTRIES CREATIVES

  Presentació de les línies de finançament d'ACCIÓ, ENISA (Empresa Nacional de Innovación), i l'Institut Català de Finances (ICF).
  Sessió orientada a connectar les empreses de serveis de disseny i editores de producte amb els agents que compten amb programes i línies de finançament per al creixement empresarial.


  Sessió sobre finançament per a les indústries creatives
 • JORNADA OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT A LES INDÚSTRIES CREATIVES

  Sessió orientada a connectar amb experts i agents de les indústries creatives que compten amb programes de preparació, acompanyament i accés a finançament per a l'emprenedoria.
  La sessió comptarà amb les presentacions d'ENISA Empresa Nacional de Innovación, l'Institut Català de Finances, l'Institut d'Indústries Culturals i el programa Creamedia de Barcelona Activa.

  Jornada Oportunitats de finançament a les indústries creatives
 • FÒRUM D'INVERSIÓ

  BCD, en col·laboració amb Keiretsu Forum, organitza un Fòrum d'Inversió de les Indústries Creatives, que propiciarà oportunitats de negoci i d'accés a finançament a aquells emprenedors que destaquin per l'aplicació de la innovació i la creativitat en els seus projectes empresarials.
  Si vols presentar la teva empresa davant d’una xarxa internacional d’inversors, inscriu-te abans de les 13.00h del 30 d’abril de 2014!


  Fòrum d'Inversió
 • DESIGN SERVICES MARKET 2014

  Espai de networking per a empreses locals i internacionals que vulguin interactuar amb professionals del disseny. A través d'un programa d'agendes, les empreses interessades podran contactar amb talent creatiu en el marc de la Barcelona Design Week, que enguany compta amb Israel com a país convidat.

  Design Services Market 2014
 • WORKSHOPS BDW 2014

  Activitat pràctica organitzada per estudis/empreses adreçada al públic professional en el marc de la Barcelona Design Week 2014. Es tracta d'una acció participativa en format workshop, classe pràctica, curs formatiu de curta durada, circuit, etc. de temàtiques diverses.


  Workshops BDW 2014
 • SESSIÓ SOBRE EL SECTOR DISSENY A LA XINA

  Sessió on s'explicarà el mercat del disseny a la Xina, sectors on es poden trobar més oportunitats de negoci i què cal tenir en compte a l'hora d'accedir al gegant asiàtic.
  A més, es presentarà la Beijing Design Week, on enguany Barcelona és ciutat convidada, així com la missió empresarial prevista realitzar en el marc d'aquest esdeveniment per a la promoció del disseny i de les indústries creatives del nostre país a la Xina.

 • JORNADA TENDÈNCIES TRENDHAL 2014: DISSENY EN EL SECTOR DE L'HÀBITAT

  La jornada s'adreça a empreses i professionals interessats a conèixer els principals indicadors i línies d'acció de les tendències a curt i mig termini de producte i disseny en el sector de l'hàbitat.
  El contingut al qual tindran accés els assistents és el resultat de l'assistència i rastreig en els principals certàmens de la UE (M&O, Imm Köln, ISaloni, ISH, Cersaire, Ligth+building...); el creuat transversal de la informació clau com dossiers de premsa, agències, portals i observatoris de tendències, literatura específica; i l'anàlisi de les propostes d'empreses líders, creadors consagrats, joves emergents i senyals febles.

  Jornada Tendències Trendhal 2014: disseny en el sector de l'hàbitat
 • SESSIÓ D'ASSESSORAMENT SOBRE LA PROTECCIÓ DEL DISSENY

  En col·laboració amb J.Isern, advocats i agents de la propietat industrial i intel·lectual, la sessió pretén respondre aquells dubtes i aclarir qüestions relacionats amb les eines i instruments de protecció existents actualment, la cessió de drets, els avantatges d'aquesta protecció, etc. i per acabar es comentarà un cas real.
  Serà necessari recepcionar prèviament els vostres comentaris per tal que els experts puguin respondre correctament les vostres preguntes.

  Sessió d'assessorament sobre la protecció del disseny
 • FÒRUM D'INVERSIÓ

  BCD i BANC Business Angels Network de Catalunya, la primera xarxa catalana de Business Angels amb més de 10 anys d’activitat, organitzen un Fòrum d'Inversió, una nova oportunitat per connectar emprenedors amb inversors interessats en projectes empresarials.
  Si tens un projecte del sector de les indústries creatives i culturals i necessites finançament, participa!  Fòrum d'Inversió
 • TROBADA MEMBRES DEL BCD, EL FAD I RED EN EL MARC DE L'EXPOSICIÓ 'ROJO'

  Oportunitat per estrènyer lligams entre les comunitats empresarials i professionals de les tres entitats, BCD, FAD i RED, en el marc d'una mostra de peces de disseny d'hàbitat contemporani vinculades entre si a través del color vermell. 
  Bona ocasió perquè es coneguin entre ells els membres del Club d'Empreses BCD.

  Trobada membres del BCD, el FAD i RED en el marc de l'exposició 'Rojo'
 • GRUP DE TREBALL BEIJING DESIGN WEEK

  Sessió de treball per tractar sobre l'acció de promoció a la Beijing Desing Week, que se celebrarà del 26 de setembre al 2 d'octubre de 2014.

  Grup de treball Beijing Design Week
 • TROBADA ANUAL DEL CLUB D'EMPRESES BCD

  Jornada anual amb els membres del Club d'Empreses BCD per tal de fer balanç de l'any anterior i avançar punts forts d'aquest any 2014 amb l’objectiu de potenciar el creixement empresarial, l’emprenedoria creativa, la promoció i la internacionalització.

  Trobada anual del Club d'Empreses BCD
 • SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE EL PROGRAMA DE FINANÇAMENT ACCME 2014

  Si tens un projecte del sector de les indústries creatives i culturals i necessites finançament, pots participar en aquesta sessió informativa.

  Sessió informativa sobre el programa de finançament ACCME 2014
 • BCD ET CONVIDA A UNA COPA DE CAVA A LES NOVES OFICINES DEL DISSENY HUB BARCELONA

  BCD acomiada l'any estrenant oficines al Disseny Hub Barcelona i et convida el proper 19 de desembre a les 13.30 hores a una copa de cava perquè puguis conèixer les noves instal·lacions. Les tres entitats que conviuran a l'edifici de la plaça de les Glòries, BCD, el FAD i el Museu del Disseny, organitzen aquesta trobada amb els seus membres i socis per inaugurar les oficines del nou espai de referència del disseny de la ciutat.

  BCD et convida a una copa de cava a les noves oficines del Disseny Hub Barcelona
 • SESSIÓ "LA PROTECCIÓ DELS DRETS DE LA PROFESSIÓ"

  Tens dubtes sobre aspectes contractuals? Saps quins són els termes mínims que han d'aparèixer en un contracte? o Què és el que no he de signar mai en un contracte per protegir els meus drets com a professional? De la mà de destacats experts en la matèria, els participants en aquesta sessió tindreu l’oportunitat d’assessorar-vos, reflexionar i debatre sobre aquells punts que més us preocupen relacionats amb la vostra professió i la protecció dels vostres drets.
  Prèviament us demanem que ens feu arribar les vostres preguntes, dubtes i/o comentaris sobre aquesta matèria.

   

  Sessió
 • FÒRUM D'INNOVACIÓ DEL MERCAT D'IDEES DISSENY 2013

  Els creatius finalistes presentaran els seus projectes davant empreses potencialment interessades en els seus productes o serveis -dels segments infantil, esportiu i hàbitat-, propiciant oportunitats de negoci i ajudant a apropar el projecte al mercat. Aquesta és l’activitat clau del MID en què els creatius poden aconseguir convertir la seva idea en un producte o servei de mercat.
  Després de l’acte s’inaugurarà l’exposició “De la idea al negoci” i s’habilitarà un espai de networking.

  Fòrum d'innovació del Mercat d'Idees Disseny 2013
 • 5A JORNADA SOBRE IL·LUMINACIÓ EN L'ÀMBIT DEL RETAIL PER A EMPRESES I CREATIUS

  Taula rodona amb interioristes, retailers i fabricants parlaran sobre la importància de la il·luminació en l'àmbit del retail, mostraran quines són les tendències i les problemàtiques que presenta el mercat, així com els casos d'èxit més rellevants.

 • SESSIÓ "COL·LABORACIÓ CROS-SECTORIAL DE LES INDÚSTRIES CREATIVES I CULTURALS AMB EL TURISME"

  Sessió que té per objectiu posar en comú el potencial innovador de les indústries creatives al servei d'altres sectors empresarials a partir de la presentació de casos concrets. En aquesta ocasió, s'exposaran 4 casos/projectes que poden ser d'interès per al sector turístic.
  Un dels casos exposats serà la plataforma passeigdegracia.com, revista digital vinculada amb l'emblemàtica avinguda de Barcelona.

 • SESSIÓ SOBRE COLÒMBIA

  Sessió sobre el mercat colombià amb l'objectiu de reunir estudis i empreses que tinguin interès per aquest mercat i posar en comú les possibilitats de negoci en aquesta zona.


  Sessió sobre Colòmbia
 • MILLORA EL TEU ANGLÈS PER AUGMENTAR LES VENDES A L'EXTERIOR

  Curs "English for International Sales" per perfeccionar l'anglès adreçat a professionals d'estudis i empreses del sector disseny amb un nivell mig-alt d'aquesta llengua interessats a millorar resultats de vendes a l'exterior

 • ACTE PROGRAMA MARCA BARCELONA

  Trobada amb empreses de projecció internacional referents en la utilització de la marca Barcelona i presentació en societat del Programa Marca Barcelona, iniciativa per potenciar la internacionalització de les empreses i convertir la ciutat en un pol d'atracció de talent i inversió.

  Acte Programa Marca Barcelona
 • SESSIÓ PER A PROFESSIONALS AMB INTERÈS EN DESENVOLUPAR RECERCA EN DISSENY GUIADA PER UNA DEMANDA D’INNOVACIÓ

  Serà el tret de sortida d'un programa impulsat pel BDIC Barcelona Design Innovation Cluster que vol connectar investigadors en disseny amb les empreses dels clústers de domòtica i il·luminació de Catalunya amb l'objectiu d'impulsar projectes comuns entorn aquesta disciplina.

  Sessió per a professionals amb interès en desenvolupar recerca en disseny guiada per una demanda d’innovació
 • SESSIÓ SOBRE TENDÈNCIES HÀBITAT

  La jornada pretén analitzar algunes coordenades de l'evolució del disseny en base a la identificació de diferents símptomes caracteritzadors de propostes de productes específics.

  Sessió sobre tendències hàbitat
 • REUNIÓ PERSONALITZADA SOBRE CROWDFUNDING

  Reunió personalitzada adreçada a estudis de disseny que vulguin conèixer els avantatges del crowdfunding per aplicar-lo als seus projectes.
  El crowdfunding posa en contacte gent que necessita finançar un projecte amb gent que està disposada a donar-li suport a canvi d'una compensació.

 • BDW CIRCUITS

  Itineraris per la ciutat de Barcelona per conèixer estudis de disseny i arquitectura que obriran les seves portes. Aquesta visita es complementarà amb l'oferta d'establiments comercials i de restauració del BCN Design Tour que oferiran promocions especials durant aquest dia.

  BDW Circuits
 • DESIGN SERVICES MARKET

  Espai de negocis per a les empreses de serveis de disseny que podran interactuar amb potencials clients locals i internacionals per trobar oportunitats de negoci. Let's do business!

  Design Services Market
 • BDW LABS

  Workshops organitzats per empreses de serveis de disseny sobre diferents temàtiques que aniran adreçats a estudiants, empreses i públic en general.

  BDW Labs
 • V TROBADA EMPRESARIAL D'ECODISSENY - CLUB EMAS / CLUB D'EMPRESES BCD

  Plataforma de debat on es farà valoració de l'abast dels objectius que s'aconsegueixen tant a través de l'EMAS com a través de l'ecodisseny, tot fent una anàlisi dels punts en comú i les diferències en la seva metodologia i s'exploraran les oportunitats i les necessitats a l'hora d'implantar el procés d'ecodisseny als productes i serveis.

 • CÀPSULA DE CONEIXEMENT SOBRE PROTECCIÓ DEL DISSENY

  Sota el títol "Eines per créixer i competir", aquesta sessió, que compta amb la col·laboració de Clarke Modet & Co, pretén estimular les petites i mitjanes empreses, així com els professionals de qualsevol sector d'activitat, a protegir el disseny com a part de la seva estratègia corporativa.
  Els continguts de la sessió es fonamentaran ad hoc a les consultes que els incrits facin arribar prèviament, tot exposant casos pràctics que puguin ser d'interès.

  Càpsula de coneixement sobre protecció del disseny
 • SEMINARI DRD DE DINAMITZACIÓ DE LA RECERCA EN DISSENY

  Estat i evolució respecte de l'anterior seminari de la proposta d'innovació/investigació dels investigadors amb les empreses del programa.

  Seminari dRD de dinamització de la recerca en disseny
 • SESSIÓ SOBRE LA XINA

  Sessió sobre el mercat xinès on empreses i estudis de disseny comentaran les seves experiències i posaran en comú les estratègies que fan falta per poder crèixer en aquests mercats.

 • SESSIÓ DE FINANÇAMENT

  Presentació de les línies de finançament d'ENISA, Empresa Nacional d'Innovació, per a pimes que incorporen el disseny en el desenvolupament de productes i serveis.
  La sessió comptarà amb una part per a l'anàlisi de casos particulars.

  Sessió de finançament