Notícies BCD

BCD lidera la 7a trobada de socis europeus del projecte Design4Innovation

20 SET. 2019

  • Design4Innovation

Del 2 al 4 d’octubre es celebrarà al Disseny Hub Barcelona un taller sobre la investigació dels indicadors d’impacte per al disseny, dins del marc del programa Design4Innovation, un projecte finançat pel programa Interreg Europe que té com a objectiu donar suport als governs per integrar el disseny en els instruments de política dins del marc dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional i, d’aquesta manera, potenciar la competitivitat en les pimes a través d'eines de Cooperació Territorial Europe.

En aquesta trobada hi seran presents els 8 socis del projecte (Gales, Flandes, Malta, Silèsia, Letònia, Grècia, Galícia i Catalunya) i es farà un intercanvi de coneixement de tot el que s’ha estat avaluant fins ara.

Com a part de l’esdeveniment, s’exploraran exemples de les millors pràctiques en innovació impulsada pel disseny a Catalunya:

  • HP 3D Printing Incubator: el centre d'impressió en plàstic i metall 3D més gran del món, que l'empresa vol convertir en un referent internacional des del qual ampliarà la seva oferta de fabricació de peces industrials a gran escala.
  • Parc de coneixements Santa & Cole Belloch i URBIDERMIS - Santa & Cole és una editorial, empresa de disseny i fabricant de mobles i productes d’il·luminació. Belloch és el seu parc de coneixement centrat en la comunicació i el disseny; i URBIDERMIS: divisió centrada en el mobiliari urbà i exterior.
  • Lékué: fabricant català d’estris de cuina que té la felicitat dels usuaris en el centre de la seva estratègia.


BCD forma part del projecte Design4Innovation des del seu inici. Un projecte que va començar a implementar-se al gener de 2017 i es correspon amb el "Pla d'acció per a la innovació basada en el disseny" de la Comissió Europea (2013), que reconeix el disseny com una "eina accessible per a la innovació centrada en l'usuari i impulsada pel mercat en tots els sectors de l'economia".

Mitjançant l'intercanvi de coneixement entre les diferents regions participants, s'identificaran les millors pràctiques pel que fa a mecanismes de suport per a la integració del disseny en les estratègies de les pimes, juntament amb els responsables polítics encarregats d’integrar instruments de suport per al disseny, en els programes operatius del FEDER.

El projecte té com a objectiu que fins a 2.000 pimes es beneficiïn d'instruments de suport (tant financers com no financers) per oferir productes i serveis més innovadors, fàcils d'usar i rendibles al mercat.

En una segona fase del projecte es durà a terme el monitoratge de les accions acordades, per avaluar el seu impacte i l'efectivitat dels mecanismes implementats, amb una durada de 24 mesos des de gener de 2020. Els socis treballen per aconseguir diversos objectius:

- 2.000 pimes amb accés a programes de mentoratge, ajuts i subvencions.
- 80% de les pimes beneficiàries hauran implementat nous productes o serveis.
- 80% de les pimes beneficiàries hauran augmentat la seva facturació.
- 50% de les pimes beneficiàries hauran creat ocupació.

A finals de 2021 l’equip de Design4Innovation realitzarà una conferència a Brussel·les per compartir els resultats del projecte davant d'una gran audiència, un esdeveniment que comptarà amb la col·laboració de la Xarxa Europea d'Innovació i Investigació Regional (ERRIN).

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal