Notícies BCD

Convocats els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño 2017

9 MAIG 2017

El Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat ha convocat els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño 2017, un certamen que té per finalitat el reconeixement i suport d'aquells professionals, empreses o altres entitats que s'han distingit per la seva contribució al desenvolupament del disseny i de la innovació en un context en què tots dos, disseny i innovació, s'interrelacionen i es complementen per seguir avançant.

Aquesta edició 2017 inclou cinc modalitats:

  • Premi Nacional d'Innovació "Trajectòria Innovadora", que distingirà empresaris de reconegut prestigi en l'àmbit empresarial que hagin desenvolupat la seva tasca durant almenys 10 anys i en la trajectòria destaqui la recerca i aplicació de la innovació.
  • Premi Nacional d'Innovació "Compra Pública Innovadora", que guardonarà entitats públiques locals, autonòmiques o estatals, que hagin utilitzat amb èxit el mecanisme de la contractació pública innovadora com a mitjà per fomentar la innovació, tant des del costat de l'oferta com del de la demanda.
  • Premi Nacional d'Innovació "Internacionalització", que s'atorgarà a empreses de qualsevol mida que hagin introduït amb èxit productes espanyols innovadors en els mercats internacionals.
  • Premi Nacional de Disseny "Professionals", que premiarà professionals amb una trajectòria en l'àmbit del disseny mínima de quinze anys que hagin assolit un reconegut prestigi en el sector.
  • Premi Nacional de Disseny "Empreses", que distingirà a empreses que comptin amb una trajectòria consolidada de més de deu anys i àmpliament reconeguda en l'àmbit del disseny.

La dotació econòmica de la modalitat 'Professionals' del Premio Nacional de Diseño serà de 30.000 €, mentres que les altres modalitats tenen un caràcter estrictament honorífic.

Reconeixement a l'excel·lència en disseny
Pel que fa als Premios Nacionales de Diseño, es tracta del major reconeixement que s'atorga en el territori espanyol a dissenyadors que destaquen per la seva tasca professional i a empreses que utilitzen el disseny amb èxit en la seva estratègia d'innovació.

Premis Nacionals de Disseny: Professionals i Empreses
En el cas de 'Professionals' es requereix una trajectòria d'almenys 15 anys que sigui constant, reconeguda i notòria. A més, es valorarà, entre altres, els èxits destacats en la creació de productes i serveis en l'àmbit del disseny. Així mateix, es valorarà la seva aportació mitjançant publicacions, activitats de recerca o docència. Les candidatures a la modalitat 'Professionals' han de ser presentades per terceres persones diferents dels propis candidats.

En el cas d'Empreses' es requereix una trajectòria en el camp del disseny d'almenys 10 anys que sigui consolidada i àmpliament reconeguda. Es valorarà, entre d'altres, la incorporació destacada del disseny en l'estratègia de l'empresa i com a factor d'innovació. Les candidatures a la modalitat 'Empreses' poden ser presentades pels mateixos candidats.

Presentació de candidatures
El termini de presentació de les candidatures començarà el dia 11 de maig de 2017 a les 00:00 hores (hora peninsular) i finalitzarà el dia 81 de juny 2017 a les 15:00 hores (hora peninsular). La presentació s'ha de fer a través del formulari que es publicarà a la web del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. Al web de BCD Barcelona Centre de Disseny es podrà trobar l'enllaç a la web del Ministeri d'Economia i Competitivitat.

BCD Barcelona Centre de Disseny col·labora en la promoció dels Premios Nacionales de Innovación y Diseño.

Sobre els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño

Els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño són el més alt guardó que s'atorga a Espanya en el camp del disseny i la innovació. En les seves anteriors edicions, aquests guardons han distingit a un gran nombre de persones, empreses i altres entitats, els èxits han estat excel·lents, en termes de creativitat, tant per al foment de la innovació, com per al disseny i, a través d'ells, per al desenvolupament econòmic i social.

Més informació y guardonats d'edicions anteriors

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal