Projecte €Design - Measuring Design Value

€Design és una iniciativa europea que té com a objectiu identificar i establir directrius per mesurar el disseny com un factor de producció econòmica, així com el seu impacte sobre el PIB.

€Design compta amb la participació de sis socis europeus:

El projecte, cofinançat per la Comissió Europea, ENISA (Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme d'Espanya), l'Agència per al Creixement Econòmic i Regional de Suècia i el Ministeri Federal d'Economia, Família i Joventut d'Àustria, amb un pressupost d'un milió d'euros, analitzarà i definirà el marc conceptual del disseny en el context econòmic per tal de mesurar com a eina per a la innovació centrada en l'usuari i com a factor econòmic de la producció.

L'objectiu és obtenir resultats tangibles que demostrin la importància del disseny com un element fonamental per millorar la capacitat innovadora d'Europa i augmentar el creixement econòmic i la competitivitat de les empreses en el mercat global.

Per aconseguir-ho, els sis socis involucrats en el projecte €Design proporcionaran dades i recomanacions per conscienciar organismes i institucions com la Comissió Europea, l'OCDE, l'Eurostat o l'OMPI, així com a les institucions nacionals d'estadística i les organitzacions dedicades a la promoció del disseny i la innovació.

El projecte €Design és part del primer pla d'acció de la Iniciativa Europea per a la Innovació en Disseny, un compromís de la Unió per la innovació Europa 2020 per explotar tot el potencial de la innovació en disseny i reforçar el vincle entre el disseny, la innovació i la competitivitat.

Com col·laborar? Si t'interessa aquest projecte, pots difondre els documents generats en el marc de la iniciativa entre els teus contactes, així com a través de la teva pàgina web o altres canals de comunicació. D'altra banda, si vols fer-nos arribar els teus comentaris, ho pots fer enviant un correu electrònic a EuroDesign@bcd.es. Gràcies!

Per a més informació, pots visitar la pàgina web del projecte: www.measuringdesignvalue.eu